Help! M'n thuishulp stoot de antieke vaas per ongeluk om!

28 april 2022

U kent het spreekwoord, van het ongeluk dat in een klein hoekje zit. Die vaas die tijdens het stofzuigen omvalt. Een lamp die door onoplettendheid kapot gaat. Of een kop koffie die omvalt en vlekken achterlaat op het tapijt. Vervelend! Natuurlijk gaan onze thuishulpen altijd voorzichtig te werk. Maar het blijft mensenwerk. Wat doen we als het toch een keer gebeurt?

Meld in ieder geval de schade meteen via schade@incluzio.nl. U kunt ook bellen naar onze servicedesk: telefoon 020 - 258 35 00. Als u een mail stuurt, kunt u meteen een foto van de schade meesturen.

Tip: bewaar het beschadigde object. Wij nemen vervolgens telefonisch contact u op: wat is er precies gebeurd? Daarna beoordelen we de schade en bekijken we of u recht heeft op een vergoeding.

Voorkomen is beter dan genezen
Liever nog voorkomen we dat er schade ontstaat. Daarom geven we onze thuishulpen altijd een paar regels mee om op te volgen.

  • Medewerkers mogen geen middelen gebruiken die een gevaar voor uw of hun eigen gezondheid kunnen opleveren. Denk aan middelen als chloor (dikke bleek) en chloorhoudende of ammoniahoudende producten. Zo’n middel kan ook onherstelbare schade veroorzaken op materialen, zoals vlekken of strepen op keukenkastjes en druppels of voetafdrukken op vloeren.

  • Op sommige schoonmaakmiddelen staan waarschuwingssymbolen. Als u die in huis heeft voor het gebruik door uw thuishulp, vervang deze dan door veiliger middelen. Veiliger zijn schoonmaakazijn, groene zeep en ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen.

  • Misschien staat u er niet direct bij stil, maar ook op middelen als Dasty en Antikal staat zo’n waarschuwingssymbool. Dit soort middelen zijn vaak bijtend of irriterend. Ook die middelen veroorzaken vaak schade.

Belangrijk! Het gebruik van chloor en bleekmiddelen is niet toegestaan. Schades die worden veroorzaakt door het gebruik van deze producten komen dan ook niet voor vergoeding in aanmerking.