Nieuwe contracten in dertien gemeenten

24 november 2014

De gemeenten Roosendaal, Geertruidenberg, Alphen Chaam, Etten-Leur, Halderberge en Zundert verlengen het thuishulpcontract met Axxicom Thuishulp tot 31 december 2015. Daarmee kunnen hulpbehoevende bewoners van de gemeente blijvend een beroep doen op de zorg voor dagelijkse en wekelijkse huishoudelijke ondersteuning zoals schoonmaken, afwassen en strijken.

Goed nieuws voor hulpbehoevenden

"De verlenging van de contracten is bijzonder goed nieuws voor de hulpbehoevende bewoners van de gemeenten Roosendaal, Geertruidenberg, Alphen Chaam, Etten-Leur, Halderberge en Zundert", vertelt Simone Schraepler, algemeen directeur Axxicom Thuishulp. "Er zijn ook gemeenten waar 'de stekker er volledig uit gaat'. Het is goed te zien dat deze gemeente zichzelf meer tijd geeft om zo een weloverwogen plan voor de toekomst te kunnen maken", besluit Simone Schraepler.

Wet maatschappelijke ondersteuning

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat mensen met een beperking de voorzieningen, hulp en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Het maatschappelijk doel van de Wmo is 'meedoen'. De wet moet ervoor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en kunnen meedoen in de samenleving.

4000 huishoudens

Axxicom Thuishulp biedt hulp aan ruim 4000 huishoudens en is daarmee een van de grootste thuishulpdienstverleners van Nederland.