Axxicom gaat weer hulp bij huishouden leveren in Oosterhout

16 november 2016

De gemeente Oosterhout heeft haar beleid aangepast en besloten hulp bij het huishouden weer aan te bieden aan de 1.500 mensen die geen hulp via de gemeente ontvingen. Hiervoor heeft de gemeente inmiddels contracten afgesloten met diverse aanbieders.


'Tot 2015 had Axxicom een groot aantal klanten in Oosterhout', vertelt manager markt & ontwikkeling van Axxicom Wouter Poels. 'Maar doordat de gemeente deze voorziening heeft afgeschaft was het bedrijf genoodzaakt te stoppen. Axxicom is blij met dit besluit en is nu door de gemeente opnieuw gecontracteerd om hulp te mogen leveren. Het voelt goed dat er weer zorg komt voor deze mensen. Dit biedt ons de kans om onze dienstverlening weer op te starten.

'De komende weken worden mensen die geen hulp ontvingen door de gemeente geïnformeerd. Deze klanten kunnen opnieuw aanspraak maken op hun indicatie en hiervoor één van de gecontracteerde aanbieders kiezen. De raad heeft besloten dat alle 1.500 Oosterhouters die anderhalf jaar geen hulp ontvingen, financieel gecompenseerd worden. Ook klanten die eerder geen hulp ontvingen, maar nu wel aanspraak willen maken, kunnen zich bij de gemeente melden voor een indicatie.