Uit de praktijk

21 juli 2020

Rozan Voordenhout uit Naaldwijk was bij Axxicom Thuishulp teamondersteuner en heeft net haar afstudeeronderzoek afgerond bij ons bedrijf. Dat gaat over “Be on Top Together”. Want alleen samen kan je de organisatie succesvol maken!

Hallo!

Mijn naam is Rozan Voordenhout. Ik ben 23 jaar en woon in Naaldwijk. Inmiddels alweer een jaar geleden ben ik via een vakantiebaantje terecht gekomen bij Axxicom Thuishulp als teamondersteuner. Hier heb ik een aantal maanden gewerkt tijdens de drukte in de zomerperiode. Vervolgens begon mijn avontuur in Zuid-Afrika, waar ik drie maanden naartoe ging om een project uit te voeren. Deze maanden vlogen voorbij en daarna startte direct mijn laatste fase van de opleiding Facility Management. Axxicom Thuishulp  was nog niet van mij af, want ook mijn scriptie kon ik bij deze organisatie gaan uitvoeren.

Afgelopen vier maanden heb ik mijn afstudeerstage gelopen. Een bijzondere periode om in af te studeren, omdat ik drie maanden lang vanuit huis heb moeten werken door Corona. Maar ondanks dat, heb ik afgelopen vrijdag met succes mijn afstudeer-onderzoek verdedigd. Met een 9 voor mijn onderzoek en een 10 voor mijn verdediging!

Uit mijn onderzoek komt naar voren dat de cultuur van de organisatie, de manier waarop iedereen met elkaar omgaat, veel invloed heeft op het succes van de organisatie. Het doel was dat Axxicom effectiever ging samenwerken met de ondersteunende afdelingen van Incluzio. En dat kan gerealiseerd worden door de cultuurambitie. Deze ambitie staat voor: we doen het samen, inspirerend leiderschap, bouwen op vertrouwen, trotse teams met experts en collectieve focus. Het concept heet: “Be on Top Together”. Want alleen samen kan je de organisatie succesvol maken!

Afstuderen tijdens Corona was geen makkelijke periode.. Je mist de dagelijkse contacten met collega’s en de weekendgesprekken tijdens de lunch. Je kan niet even snel bij iemand langs lopen voor een vraag. Het was even zoeken naar een goede manier om daar mee om te gaan, maar gelukkig was iedereen bereid om mee te helpen met mijn onderzoek. En dat is zeker terug te zien in het resultaat!

Wat ook heel mooi is, is dat door mijn afstudeerstage onderzocht wordt of er een toffe samenwerking kan  plaats vinden tussen Axxicom Thuishulp/Incluzio en de Hogeschool Rotterdam. Door deze samenwerking kunnen studenten net als ik  terecht bij Axxicom Thuishulp/Incluzio voor een leerzame stage. De organisatie onderzoekt of er proactief  vraagstukken aangeboden kunnen worden, waar studenten een onderzoek naar kunnen uitvoeren. Super initiatief!

Nu de vlag bij mij uithangt, ga ik op zoek naar een mooie baan. En wie weet wel binnen Facilicom. Tot ziens!