Axxicom brengt met ANBO en Mariahoeve Werkt! 100 alleenstaande ouderen in beweging

6 september 2016

In samenwerking met ANBO en Mariahoeve Werkt! brengt Axxicom, onder de toepasselijke naam Mariahoeve in Beweging!, minimaal 100 alleenstaande ouderen in de wijk Mariahoeve in beweging. Ouderen met elkaar in contact brengen om activiteiten te ontwikkelen, of samen gebruik te maken van de activiteiten die er al zijn, dat is het doel.

  'Er wordt in de Haagse wijken veel georganiseerd voor ouderen, maar we merken dat de drempel naar deze voorzieningen soms te hoog is', vertelt programmamanager van Mariahoeve in Beweging! Ingrid Horstik. 'Om een brug te slaan tussen vraag en aanbod, om nieuwe activiteiten te ontwikkelen én om de wijkbewoners te faciliteren in het ontwikkelen van minimaal 10 terugkerende activiteiten. En daar hebben we heel veel zin in!'  

Axxicom, aanbieder van huishoudelijke hulp, is erg enthousiast over het project. 'Hierdoor zorgen wij er op een minder traditionele manier voor dat wijkbewoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen', licht Wouter Poels manager markt en ontwikkeling van Axxicom toe. 'Dit is natuurlijk goed voor onze cliënten, maar ook medewerkers krijgen door het project meer invloed'.   Ook belangenorganisatie ANBO is blij met het project. 'Wij willen ouderen graag weer in hun kracht brengen en beweging draagt daar voor een belangrijk deel aan bij. Wij merken dat hier behoefte aan is' zegt Corry Baggerman als coördinator van de ANBO Den Haag.  

Wijkbedrijf Mariahoeve Werkt! gaat menskracht en huisvesting leveren om dit project te ondersteunen. Mariahoeve Werkt helpt langdurig werklozen om opnieuw in het arbeidsritme te komen. Met dit project draagt de organisatie bij aan de leefbaarheid van de wijk. Het project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van Fonds NutsOhra. Deze organisatie vertrekt subsidies aan projecten die duurzaam effect hebben op de veerkracht en kwaliteit van alleenstaande, thuiswonende ouderen met een beperking. Uit het grote aantal aanvragen zijn slechts enkele aanvragen gehonoreerd. De jury was gecharmeerd van het voorstel en heeft daarom besloten Mariahoeve in Beweging! een subsidie toe te kennen.